Μετανάστευση στην Αγγλία ή μήπως όχι ;

Print

Εν έτη 2018 και όσοι έχουμε μετακομίσει Αγγλία τα τελευταία χρόνια, περιμένουμε την 18η Μαρτίου του 2019 για να καταλήξουν οι Βρετανοί στην τελική απόφαση σχετικά με την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαική Ένωση. Πολλοί λέγανε ότι δε θα επηρεαστούν οι Έλληνες, και όχι μόνο, από το Brexit, αντιθέτως τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν τον κατήφορο και να επηρεάζουν αρνητικά τις ζωές όλων μας.

Ας εξηγήσουμε πρώτα τι σημαίνει Brexit για όσους δεν έχετε πληροφορηθεί σωστά ή δε γνωρίζετε. Brexit είναι η απομάκρυνση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαική Ένωση. Σημαίνει άμεση αύξηση της φορολογίας, των ενοικίων και του γενικού κόστους ζωής στη χώρα όπως επίσης και στην αύξηση κόστους των προιόντων σε εισαγωγές και εξαγωγές. Η αύξηση της φορολογίας και ούτω καθεξής δε σημαίνει αυτόματα και αύξηση της μισθοδοσίας. Αυτό εξαρτάται καθαρά από την εταιρεία που εργαζέται ο καθένας αλλά και από τις αρμοδιότητες που υπηρετεί.

Εκτός από το οικονομικό κομμάτι το οποίο θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό αρκετούς από εμάς, ένα ακόμα μεγάλο μειονέκτημα είναι και η αύξηση του ρατσισμού σε εθνικότητες εκτός της Βρετανικής. Ρατσισμός υπήρχε και θα υπάρχει πάντα, άνθρωποι που κρίνουν το ίδιο, ένα παραπάνω τώρα που ο εθνικισμός και ο λαικισμός βρίσκονται στην άρση τους λόγω της συγκεκριμένης απόφασης.

Το ερώτημα που γεννάται αυτομάτως χωρίς καν ακόμα να έχει παρθεί η τελική απόφαση από τη Βρετανική κυβέρνηση είναι το πώς θα αντιμετωπίσουν τους οικονομικούς μετανάστες της Αγγλίας και ποιο θα είναι το επίπεδο ζωής μετά το Brexit. Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει νόημα να μετακομίσει κάποιος Αγγλία καθώς ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος, οι θέσεις εργασίας περιορισμένες, οι οικονομικές απολαβές δεν ανταποκρίνονται στο ακριβό κόστος ζωής και last but not least ο καιρός δε σου δίνει το κίνητρο για να αλλάξει η ψυχολόγια σου και να είσαι παραγωγικός. Αν το σκέφτεστε να έρθετε Αγγλία, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς.!

Η μαμά μου δέχεται επιστροφές. Όλα είναι θέμα χρόνου..

Η δική σου ;

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s